Husacina u Jakuba a Medolandia


Náš klub v mesiaci október pravidelne usporiada výlet do Slovenského Grobu na husacinu. Tak bolo aj tento rok, ale sme pridali malé zastavenie v MEDOLANDII v Dolnej Krupej. 

Príbeh medovinárstva sa začal písať v roku 1998 – prvotriedne spracované medy a vo svete oceňované medoviny. Už pri prvom pohľade vás upúta pekná tehlová budova Villa Apimed, ktorá ukrýva množstvo prekvapení – reštaurácia Henrieta, Ambrozium a salónik ružovej grófky, medová veža s gigantickou medovou kvapkou, ktorá je až 200-milionkrát väčšia ako včelia medová kvapka.

Ďalej degustačná pivnica a barikový tunel, archív fliaš a krásne vybudované okolie.

Je to miesto kde sa spája história so súčasnosťou. Absolvovali sme hodinovú prehliadku týchto priestorov so sprievodcom, ktorý nám ochotne predniesol celú históriu Medolandie. Záverom sme ochutnali dobrú medovinku a nakúpili si výrobky v útulnom peknom malom obchodíku.

Bol to pekný zážitok a po tomto, nedočkaví a hladní, sme uháňali do Slovenského Grobu k Jakubovi na husacinu. Husacina u Jakuba je miesto, kde sa spája tradícia s kvalitou. Každý detail je starostlivo pripravený, aby sme mohli vychutnať tradičné slovenské chute v peknom prostredí a s veľmi ochotnou a ústretovou obsluhou.

Dokonale upečená chrumkavá husacina s červenou kapustou, knedľou a domácimi lokšami. Zaliať to dobrým pivkom alebo vínkom je zážitok, ktorý musíte prežiť. A aby sme boli dokonale nasýtení a spokojní, po dobrom obede bola ešte kávička so štrúdľou, ako od babičky. 

Taký bol náš výlet na husacinu k Jakubovi – dlho nezabudneme

Majka